Brochure

werken met kanker voorbij aan strijd en conflict

Werken met kanker

voorbij aan strijd en conflict
door Wouter Bosch
juni 2022

1. Effecten

1.1 Verlichting van pijn, klachten en symptomen

Werk aan verlichting van psychische en lichamelijke pijn en klachten. Door deze psychische en lichamelijke signalen niet te negeren maar ermee te gaan werken, is verlichting van pijn en klachten mogelijk.

1.2 Inzicht en helderheid

Hoewel voor veel mensen kanker verontrusting brengt, wordt een genezingsproces niet versneld door het te onderdrukken, of ertegen te vechten.
De normale reactie is er zo snel mogelijk vanaf te willen zijn. Onbedoeld negeer je dan de dieper gelegen oorzaken. Vanzelfsprekend is het verstandig om op het medische vlak adequaat te reageren.
Het proces van herstel kun je verder ondersteunen en versterken door je open te stellen voor de diepere oorzaken en daarmee te gaan werken. Dit werk helpt je helder te blijven en de kracht te hebben om aan die diepere oorzaken te werken.
Daarnaast brengt het je energie; en helpt het om de effecten van bijwerkingen te verminderen.

1.3 Toename innerlijke kracht en levensenergie

De ziekte accepteren en eraan voorbij gaan maakt een einde aan innerlijke strijd en daarmee energieverlies. Bewuste en onbewuste belemmeringen behoren dan tot het verleden. Hierdoor komt meer levensenergie en kracht vrij en ook de energie waarmee je je belemmeringen onbewust in stand hield. Je leven wordt ondanks je ziekte niet meer alleen bepaald door ziekenhuis bezoeken, je vindt ook energie om te leven en weer dingen te doen.

1.4 Ondersteuning medische en therapeutische trajecten

Door dit werk nemen negatieve bijwerkingen van medicijnen, chemo of infuus in veel gevallen af. Dit geldt ook bij operaties of andere ingrepen.

Feedback
Voor iedereen zijn de resultaten van dit werk anders. Iedereen heeft iets anders nodig. Dit werk ontstaat door het te doen. We kunnen niks forceren. In het volgende hoofdstuk lees je waarom.

2. Werking

2.1 Kanker en strijd

Als je de uitslag krijgt dat je een (agressieve) vorm van kanker hebt, gebeurt er innerlijk veel. Je wordt je bewust van de situatie waarin je verkeert. Veel mensen zullen ongeveer zo reageren:
“Ik wil gezond zijn en geen kanker hebben. Ben ik wel in staat er iets tegen te doen? Ik kan ook verliezen?”


We kennen dit allemaal. Ziek zijn en innerlijke strijd is niemand vreemd.

De tegenstelling in jezelf ‘Ik ben ziek en wil gezond worden’ veroorzaakt strijd en daarmee conflict. Je komt in een toestand van overleven. Je wilt de ziekte proberen te verwijderen of overheersen met medische trajecten en therapie. Onderdrukking van diepere oorzaken en strijd leiden tot energieverlies, vernietiging, bitterheid en verdriet. Met dit werk is het mogelijk aan deze strijd voorbij te gaan; en te ervaren wat dat je brengt!
kanker

2.2 Innerlijke strijd op zijn einde

Zolang als je ziek bent en je ziekte niet kunt accepteren, word je een tegenstander van je ziekte. Je blijft dan strijden. Het is dan niet mogelijk om tot inzicht te komen. Onbewust blijf je het bekende herhalen, bijvoorbeeld jezelf disciplineren, vluchten naar het volgende, enzovoort. Dat maakt je star, mechanisch, verdoofd en afhankelijk. Het draagt op het bewuste vlak niet bij aan groei of het wegnemen van innerlijke belemmeringen, het leidt tot stilstand.

2.3 Voorbijgaan aan strijd

Je behoefte om te vechten tegen de ziekte leidt binnen de kortste keren tot stilstand. Als je echter je gevoel en toestand vol en rechtstreeks ervaart en accepteert dat het zo is, is het mogelijk eraan voorbij te gaan.

Als jij je ziekte kunt accepteren dan is transformatie mogelijk. Dan is er een overschot aan energie en kan er gebeuren wat mogelijk is.
Los van dat je voelt dat het beter gaat en je meer energie hebt na een sessie, zijn het wegnemen van belemmeringen en dat wat verworven is meestal een nieuwe gewaarwording. Dat betekent dat je een soort rust, geluk of vrede ervaart, die in veel gevallen niet te relateren is aan herinneringen of het verleden. Je kent het niet en toch is het eigen. Deze gewaarwording is voor veel mensen diep bevrijdend.

3. Werkvormen

3.1 Mogelijkheden

Dit werk vindt plaats in verbinding. Dit kan via aanraking maar ook op afstand (via een Zoom meeting). In de regel kun je stellen dat het werken via aanraking intenser en fysieker werkt. Als je een agressieve vorm van kanker hebt, is het zeker aan te raden om naar de werkruimte te komen.
Er bestaat ook een mogelijkheid dat er bij je thuis gewerkt wordt, echter alleen als het niet anders kan. Hierover vindt van te voren afstemming plaats.
Zoommeeting
Werkuimte
Thuis

3.2 Over dit werk

Een sessie verloopt eenvoudig. Als je op afstand werkt vindt er een kort gesprek plaats via Zoom, waarna ik op afstand met je werk. Ik voel je spanningen en pijn en de kleinste nuances daarin. Hiermee werk ik. Je kunt gedurende deze tijd jezelf waarnemen of een korte wandeling maken. Aan het einde van de sessie wisselen we ervaringen uit.
Als je in de werkruimte werkt, dan praten we een tijdje met een kop koffie of thee erbij. Vervolgens raak ik je rug en je hoofd aan met mijn handen. Hierbij kun je zitten of liggen. Kleren blijven aan. Indien zinvol wordt er systemisch gewerkt.
Ook al lijkt het alsof je niks hoeft te doen. De resultaten van het werk zetten je innerlijk in beweging. Dit betekent dat je anders in het leven zult gaan staan. Meer bij jezelf en vrijer van de belemmeringen uit het verleden.
Feedback

3.3 Tot slot

Je hoeft niet te begrijpen hoe het precies werkt. Dat is werkelijk niet noodzakelijk. Voordat je het weet zet dit je ook weer vast. Je weg gaan en het leven ervaren zoals het is, is het allerbelangrijkst. Dit werk helpt je daarbij.
Het werken op energetische en systemische wijze kan volledig parallel aan medische en therapeutische trajecten en ondersteunt deze vaak.
Ook in gevallen waarbij kanker tot overlijden leidt helpt dit werk om het leven vredig los te laten.
Ik werk ook met kinderen. Als je een ouder of voogd bent, neem dan contact op via de infobutton rechtsonder.
Dit werk is niet te forceren. Effecten zijn daarom voor iedereen anders en worden aangereikt in de mate waarin dit mogelijk is. Het kan voorkomen dat een sessie zeer intens is. Dit is vaak ook nodig om een ommekeer tot stand te brengen. Pijn kan tijdens de sessie tijdelijk toenemen, maar dit is nooit een probleem. Als we kunnen werken zolang nodig is, is het einde van een sessie altijd vredig.
De whatsapp en email berichten gebruikt in deze brochure zijn afkomstig van mensen die (agressieve) vormen van kanker hadden en met mij gewerkt hebben.
Deze site gebruikt cookies zie het privacybeleid.
Oké

Stel je vraag