Ziekte en herstel

Innerlijke bevrijding

Innovatie kracht
Events
Energetische therapie Wouter Bosch
18 februari 2024

De kracht van bevrijdend energiewerk

Wouter Bosch
Inhoudsopgave

Angst, trauma of ingesleten begrenzende patronen gaan niet weg door ze te controleren of te onderdrukken. Want op het moment dat je stopt met controleren of onderdrukken komen ze weer tevoorschijn. Ook niet via mentale of fysieke dwang op welke manier dan ook, want dan plaats je er weer een andere gedwongen oplossing voor in de plaats. Dus het vinden van een oplossing, je houden aan regels of wat je ook maar bedenkt, zal niet helpen. Het maakt je leven misschien een tijdje gemakkelijker, maar het neemt het diepere bestaan van angst en je continue struggle niet weg.

Dus als controle, je best doen, onderdrukking of welke oplossing dan ook je niet kan bevrijden. Dan kun je alleen vrij van angst en alle uitvluchten daarvan zijn, als je in staat bent om zonder controle, zonder onderdrukking of oplossing met dat wat je belast te relateren.

Dit is erg lastig omdat gedachten, je zenuwstelsel en je lichaamsreacties direct functioneren. We verklaren, verduidelijken, vergelijken en oordelen direct. We zijn al sinds kind bezig ons te conformeren en onszelf op te lossen door te zijn als de ander.

Bevrijdend werk is ontdekken wat het voor jou betekent om voorbij die patronen en directe reacties te gaan. Niet door tegen iets te zijn maar met wat extra energie los te laten wat zich als eerste energetisch aandient.

Moeten we dan niet precies weten wat we loslaten? Je ziet in dit stuk dat het anders is dan hoe we geleerd hebben met onszelf om te gaan. We moeten eerst dingen begrijpen. Als dat een voorwaarde is kan er al heel veel niet en houd je jezelf tegen. Heb vertrouwen dat als je jezelf meer en meer vind, je enkel en alleen schoonheid en liefde vindt. Niet dat dit af te dwingen is, maar het kan – als je van binnen zonder conflict bent – wel komen.