Familieopstellingen

Familieopstellingen Eindhoven
Wouter Bosch

Toegankelijk voor
Iedereen – met of zonder ervaringen met opstellingen

Vraagstukken
Persoonlijk, gezondheid, welzijn, energieniveau, werk en relaties

Lokatie
Punt-C Eindhoven

Tarief
Met eigen vraagstuk: €159
Zonder eigen vraagstuk: €69

Regulier in Eindhoven
Sinds 2012

Workshops voor innerlijk groei en ontwikkeling

Werk een dag lang in vrijheid. Word deel van een opstelling over een eigen vraagstuk of die van een ander. Erken hoe je deel bent van een groter geheel. Ontdek je innerlijke patronen, afhankelijkheden en fricties. Voel het in je lichaam, hart en ziel. En maak gebruik van het helende en transformerende potentieel van een opstelling.

Wat je in deze workshops ervaart, ontvangt en leert:

 • Werk een dag lang met de bevrijdende kracht van familieopstellingen
 • Herken jezelf in de vraagstukken van anderen
 • Stel vragen
 • Ontdek spanningen in je lichaam en beschouw wat je denkt
 • Ervaar de energie om vredig naar aspecten van je leven te kijken
 • Vind ruimte in jezelf om te stoppen met verklaren, wegvluchten, conformeren of strijden
 • Ontdek hoe belemmerende overtuigingen kunnen transformeren en ervaar de mogelijkheid om op een volledig nieuwe en frisse manier te kijken
 • Ervaar hoe opstellingen kunnen helpen bij het oplossen van spanningen en complexe dynamieken
 • Verrijk je met de kracht van liefdevolle ontwikkelprocessen
 • Bruis innerlijk van energie als je vol verbonden bent met je leven en voel je vrij
 • Ontvang begeleiding die jou helpt bij het zetten van een volgende stap, ongeacht je situatie

Schijf je hier in

Over de workshop

We starten de workshop om 10:30 uur en vanaf 10:00 uur ben je al welkom in de zaal waar je kunt genieten van een kop koffie of thee. Je neemt deel zoals jij dat wilt, door het stellen van vragen, al dan niet deel te nemen aan opstellingen.

Het is een veilige omgeving waar je jezelf kunt zijn en waar al je vragen welkom zijn. We nemen voldoende tijd en ruimte tussen de opstellingen door. Tijdens de middagpauze laden we op met een gezonde lunch. Om 17:30 uur sluiten we de dag af.

Lokatie Familieopstellingen Eindhoven

De workshops worden gehouden in Punt-C. Adres: Daalakkersweg 10-16, Hal 10, 5641 JA Eindhoven (Sectie C).
Sectie-C is goed te bereiken. Vanaf Centraal station 9 minuten met de fiets en 13 minuten met de bus, lijn 5. Er zijn gratis parkeerplekken op het terrein en voor grote groepen hebben we een grote parkeerplaats achter Hal 10.
Het is op de eerste verdieping en er is alleen een lift aanwezig voor goederen of een rolstoel.

M

Wat mensen ervaren

Je hebt me laten ervaren en voelen wat mijn relaties zijn met mensen en familie. En welke obstakels een rol spelen in de manier waarop ik denk. Toen de rode draad eenmaal duidelijk was, werden oplossingen gevonden. Op een volkomen eerlijke manier kreeg ik inzichten die ik niet voor mogelijk had gehouden.”

“Hoi Wouter, hoe gaat het met je? Ik wilde je even laten weten dat je mijn inspiratiebron bent geweest om een opleiding tot therapeut te gaan volgen. Dit is een van de betere keuzes in mijn leven geweest. Dus bedankt voor de pure, eerlijke en warme manier waarop je me het gevoel hebt gegeven dat er zoveel meer in mij zit!”

“Nog even bijkomen van de indrukwekkende dag gisteren. Veel dingen lijken nu erg nutteloos, dus ik zit echt een tijdje in mezelf om te voelen wat er is gebeurd. Nog steeds grote ogen van het huilen van gisteren. Fijn om dat te ervaren en te voelen. Het voelt voor mij dat er een begin is gekomen om mezelf meer te kunnen openen, om meer hier te zijn.”

“Complimenten voor je heldere en professionele aanpak. Het gemak waarmee je de juiste vragen stelt. En je vermogen om de dynamiek en onderliggende aspecten bloot te leggen is geweldig. Het resultaat is verbluffend. Bedankt hiervoor!!

Karakteristiek voor de dag

“Werken met Wouter is een bijzondere ervaring.
Hij biedt veel respect en ruimte. Hij laat volledig toe wat je voelt en wat er gebeurt. Het kan dus helemaal “daar” zijn. Sterk aanbevolen!”

Veel gestelde vragen

Kan ik alleen deelnemen aan familieopstellingen of moeten mijn familieleden mee?
Het is zeker niet nodig dat een geliefde of een familielid aanwezig moet zijn. Het effect van een opstelling heeft werking op het gehele systeem. Als jij je bevrijdt uit conflict of spanning dan ontspant het hele systeem.
Moet familieopstellingen altijd over een familievraagstuk gaan?
Met mij kun je werken aan elk persoonlijk vraagstuk wat je hebt. Dus het kan bijvoorbeeld ook over een klacht of ziekte gaan, over je innerlijke belevingswereld, relaties met derden, ziekte en klachten of het functioneren op je werk.
Wat zijn familieopstellingen?
Bij familieopstellingen stellen we ‘in de ruimte op’. We gebruiken elkaar om belangrijke aspecten uit een systeem te representeren. Je wordt daarbij begeleid. Door mensen ten opzichte van elkaar te plaatsen toont zich de manier waarop iets relateert aan andere elementen in haar meest fysieke en wezenlijke verschijningsvorm. Het geeft daardoor zichtbare, hoorbare en lichamelijk voelbare inzichten en stappen vooruit.
Familieopstellingen hoe werkt het?
Het werken met opstellingen biedt een oplossingsgerichte manier om potentieel te bevrijden en iets te helen. Veel methoden benaderen enkel een persoon, waarbij een opstelling een individu als deel van een systeem beschouwt, bijvoorbeeld van een familie, een bedrijf, gemeenschap of etnische achtergrond.
Je werkt daarom met ‘wat is’ in plaats van je eigen incomplete beelden. Dit geeft je de mogelijkheid om afhankelijkheden en relaties te verhelderen, die je in het ‘hier en nu’ actief kunnen beperken in geluk, gezondheid en succes.
Wat is een goede systemische vraag?
Je kunt alles opstellen. Maar de kracht van systemisch werk komt pas echt tot zijn recht als je een juiste vraagstelling en innerlijke houding hebt ten aanzien van dit werk. Daar help ik je bij op de dag dat de bijeenkomst plaatsvindt. Ook als je geen ervaringen met systemisch werk hebt.
Belangrijk is wel dat je openstaat voor nieuwe inzichten en een gezonde nieuwsgierigheid hebt. Belangrijk is ook dat je niet wilt dat iemand anders jouw probleem oplost. Dus dat je je eigenaar voelt van je situatie.
Wanneer is het beter niet mee te doen aan een opstelling?
Ben je geestelijk instabiel? Moet je na een hectische periode eerst nog eens landen? Gebruik je zeer frequent anti-depressiva, drugs of hallucinerende middelen? Dan kun je beter een tijd wachten. Energetisch werk dat ik aanreik kan in dit soort gevallen meer voor je betekenen. Als je weer jezelf wat gevonden hebt, kun vervolgens systemisch werk gebruiken om door te groeien. Neem contact met me op als je jouw mogelijkheden wilt onderzoeken Dan kijken we er samen naar.
Kan ik deelnemen aan een opstelling als ik (chronisch) ziek ben of kanker heb?
Dat blijkt vaak te kunnen. Zelfs in terminale fase kun je bij mij opstellingen doen. Natuurlijk wel als je nog enigszins mobiel bent. De manier waarop we werken geeft je energie, waardoor je kunt deelnemen aan de dag. Ik ben daar graag van te voren van op de hoogte. Eerst 1 op 1 werken is in dit soort gevallen vaak een goede voorbereiding voor een familieopstellingen bijeenkomst. Mocht je graag willen deelnemen neem dan contact met me op, dan kijken we naar de mogelijkheden.
Wat doen familieopstellingen en systemisch werk met je?
Doordat vraagstukken in een fysieke, heldere en tastbare vorm ruimtelijk staan opgesteld herken en erken je misschien jouw eigen plek. Je voelt sensaties of impulsen van waaruit je bijvoorbeeld vrede kunt sluiten of iets kunt loslaten. Je erkent misschien dat wat bijdraagt tot heling, hoe je in liefde kunt verzoenen met mensen of bijvoorbeeld een ziekte, misschien herken je onbekende krachtbronnen of vind je manieren hoe je wél kunt samenwerken met collega’s, hoe je gezonde relaties kunt onderhouden, vervulde partnerrelaties aan kunt gaan, hoe je vol je kwaliteiten kunt laten stromen, en nog veel meer.

Heb je een vraag? Neem gerust contact met me op! Dan kijken we er samen naar.